«На безплатні ПЛР-тести - черга 5-7 днів, а за ІФА вимагають плату»: скарги мешканців Рівного

Рівнян зачепила наша публікація за живе

Ми писали про те, що Сімейний лікар у Рівному направила на платні ІФА-тести на COVID-19: чи законно це.

Начальник міського управління охорони Віктор Іськів у цій публікації пояснив, що великих черг на ПЛР-тестування немає, тому незрозуміло, чому лікар не направила пацієнтку на тест, і що ІФА-тести за направленням сімейного лікаря мають бути безплатні.  

Ця публікація викликала скарги користувачів мережі Фейсбук на лікарів, черги, вимагання грошей за тести, які мають бути безплатними. Вони писали: 

Любов Нестерак Толку з тих тестів. Цілий тиждень лежала з високою температурою. Пила все, що лікар назначив. А все гірше і гірше. Вчора домовилися про КТ. Виявило вже 25%ураження. А ще би тиждень так лежала. Пішли до іншого лікаря приватно. Результат вже відчутний. А сімейний тільки плечима знизує. Направлення на ПЛР треба було випрошувати.

Таня Ходаковская з середи до вівторка чекала тестування

Ольга Рудюк Як це черг немає? Я 5 днів чекаю чергу на ПЛР!

Balentuna Melnik Черга по направленню сімейного дійсно 4 дні. Ми звернулися у понеділок, а приїдуть у п'ятницю. Сімейний теж неохоче, але записав на чергу.

Людмила Шолопак Вже 10-й день, як втратила нюх, і та ж сама картинка: "Навіщо тест, якщо не потрібний лікарняний? Лікуйтесь вітамінами і цинком!" Конструктивний підхід до коронавірусу...

Irina Gutnick Наш сімейний лікар сказала, що ІФА-тест безкоштовно можна зробити тільки за направленням вузького спеціаліста.

Лариса Шульга-Мельник Все залежить від лікаря і лікарні. Знаю на Північному відразу направляють, Ювілейний - відфутболюють, як тільки можуть...

Светлана Тарасюк Те, що за ІФА-тест потрібно платити - це також для нас була новина. Ми вирішили зробити цей тест дитині (у залізничній лікарні - 147 грн), здавали 10.11 з направленням лікаря. Оплачували через термінал і найцікавіше, що цей платіж має назву "благодійний внесок".Тепер шкодую, що не зробила фото, бо на той момент зовсім інші думки.Чек забирають в маніпуляційному кабінеті ніби для обліку.....

Рем Находський в серпні захворів короною. Нікому я не був потрібний зі своєю хворобою та пневмонією з ковідними легенями, а особливо своєму сімейному лікарю, яка іноді по Вайберу відписувала, що в аптеці купляти....в основному мене ігнорувала і коли я перестав в неї запитувати, як лікуватися - більше від неї ні слова....

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень