Термінове звернення Генштабу: На АЕС у Білорусі росія може влаштувати теракт (ВІДЕО)

І звинуватити Україну

За даними Генштабу ЗСУ на білоруській АЕС «Островец» росія планує теракт. Через це Збройні сили України оприлюднили термінове відеозвернення до білорусів, де просять не допустити втягнення Білорусі у війну росії проти України.

- Спецслужби РФ готують провокації на вашій території, ціллю їхніх терактів можуть бути об’єкти критичної інфраструктури, зокрема – АЕС «Островець», — йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ для білорусів.

 

Країна-терорист росія використовує брудні методи

Збройні сили України закликали білорусів вимагати у керівництва дотримання 18 Конституції Білорусі, відстежувати дії підозрілих осіб і транспорту біля об’єктів критичної інфраструктури, повідомляти про таке правоохоронців, а якщо не буде реакції з їхнього боку – інформувати світову спільноту всіма доступними способами.

- Ми не збираємося та не плануємо проводити ніяких агресивних дій на території Білорусі. Це – офіційна позиція України.

 

Сьогодні чимало залежить від кожної людини, надіємося на вашу пильність і розуміння ситуації, — йшлося у зверненні. 

Ситуація на кордоні

Зараз Україна фіксує рух військової техніки у районі білорусько-українського кордону. Водночас реальної загрози нападу з цього напрямку немає.

- Угруповання сил оборони України в межах Волинської, Житомирської, Рівненської, Сумської і Чернігівської областей продовжують вести стабілізаційну операцію.

 

На території Білорусі і прикордонних областях Росії формування ударних угруповань для відновлення наступу не відмічається, додають у Генштабі. 

Однак є інформація, що близько 15 000 силовиків Білорусі готові воювати проти України, але більшість особового складу не хоче воювати. На білоруській території перебувають понад 9000 російських військових і понад 250 одиниць військової техніки.

В основному вони зосереджені в районах полігонів.

Білорусь продовжила перевірку боєготовності збройних сил і військові навчання до 28 листопада.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень