Термін придатності та українська мова, або яку піротехніку слід купувати рівнянам

Поради-настанови від поліцейських

Поліцейські у Рівному з 27 грудня вилучили 1640 піротехнічних засобів та склали п’ять адміністративних протоколів за фактами порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів. Про це пише прес-служба Нацполіції Рівненщини:

Торгувати піротехнічними виробами можна тільки за наявності відповідних документів, а саме сертифікату відповідності вимогам безпеки. Продавати і використовувати піротехніку без такого сертифікату заборонено. Крім цього, у продавця повинно бути свідоцтво про проходження спецпідготовки та допуску до роботи з піротехнічними виробами.

Інструкція на використання піротехнічного виробу обов’язково має бути українською мовою. Також на упаковці повинен вказуватися термін придатності і вікові обмеження використання товару. Якщо така інформація відсутня, користуватися товаром небезпечно. Загрозу становить і піротехніка з пошкодженою упаковкою. Аби запобігти неприємним наслідкам використання піротехнічних виробів, варто дотримуватися правил пожежної безпеки.

Правоохоронці наголошують: неправильне використання петард і салютів призводить до термічних опіків, а інколи стає й причиною каліцтва.

Запам’ятайте: забороняється запускати петарди, салюти чи ракети всередині приміщення та поблизу будівель і новорічних ялинок; не можна зберігати піротехніку поблизу приладів опалення, розбирати її чи переробляти готові вироби;працюючи з піротехнічними виробами, небезпечно поруч курити, а також знаходитися в нетверезому стані.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень