Термін подачі інформації про кінцевих бенефіціарних власників юросіб продовжили, але у ЦНАПі м. Рівного радять не зволікати

Просять приходити якнайшвидше

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В Україні продовжили термін подачі інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб та розкриття структури власності.

Тепер до ЦНАПу ці відомості потрібно подати до 11 липня 2022 року, повідомила керівниця рівненського Центру надання адміністративних послуг Наталія Майорова.

На фото Наталія Майорова
На фото Наталія Майорова

Люди просто зараз можуть звертатися, бо рано чи пізно це треба зробити. Черг немає, реєстратори готові прийняти документи. Подання даних про кінцевих бенефіціарних власників та структури власності стосуються усіх юридичних осіб, а їх у нас дуже багато. Надалі ті, хто подасть ці відомості, у 2022 році мають просто підтвердити раніше подану інформацію, – розповіла Наталія Майорова.

Вона зауважила, що до ЦНАПу у м. Рівне можуть звертатися усі юридичні особи, які зареєстровані у межах області.

Інформацію про кінцевого бенефіціарного власника подають усі юридичні особи, крім

  • політичних партій,
  • структурних утворень політичних партій,
  • професійних спілок та їх об’єднань,
  • організацій профспілок, передбачених статутом профспілок та їх об’єднань,
  • творчих спілок,
  • місцевих осередків творчих спілок,
  • організацій роботодавців та їх об’єднань,
  • адвокатських об’єднань,
  • торгово-промислових палат,
  • об’єднань співвласників багатоквартирних будинків,
  • релігійних організацій,
  • державних органів,
  • органів місцевого самоврядування та їх асоціацій,
  • державних та комунальних підприємств, установ, організацій.

Для встановлення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника державному реєстратору необхідно подати:

заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) - форма 2;

 

структуру власності за формою та змістом відповідно до наказу Мінфіну від 19.03.2021 №163;

 

витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи-нерезидента в країні її місцеперебування, якщо засновником юридичної особи є юридична особа-нерезидент – нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, для фізичної особи-нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, для фізичної особи-резидента.

Заяву від імені юридичної особи може подати керівник, підписант (особа, яка може діяти імені юридичної особи) або уповноважений представник юридичної особи особисто. При цьому потрібно мати з собою документ, який посвідчує особу.

У разі подання документів уповноваженим представником, то додатково потрібно подати примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

Крім того, документи на послугу можна надіслати поштою або рекомендованим листом з описом вкладення, при цьому заява (форма 2) викладається на нотаріальному бланку, справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена, або онлайн через портал електронних сервісів.

У ЦНАПі зауважують, що відомості про кінцевого бенефіціарного власника також можна подати одночасно зі створенням юридичної особи або внесенням будь-яких змін до відомостей про юридичну особу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень