Територіальна оборона: чим займатимуться і як туди потрапити мешканцям Рівненщини

Приймають за контрактом

Територіальна оборона –  це система загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, які проводять у мирний час та в особливий період з метою протидії воєнним загрозам.

Її можна поділити на дві складові – служба в резерві та постійне місце роботи за контрактом із ЗСУ, повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Ігор Тимошенко. Фото - Рівненської ОДА.

Звичайна служба в резерві – це коли мешканці Рівненщини підписують контракт із силами територіальної оборони й далі працюють на своїй роботі. Вони можуть добровільно проходити навчання  в рамках посилення своїх військових навичок, а також обов'язково мають щорічно брати участь у військових зібраннях.

 

Друга складова – це безпосередньо підписання контракту на постійній основі зі Збройними силами нашої держави. Це своєрідне постійне робоче місце. Людина має на певний проміжок часу присвятити себе такій (ред. – військовій) діяльності, – розповів Ігор Тимошенко.

Територіальна оборона дає можливість забезпечити оборону міст та сіл у випадку збройної агресії.

Територіальна оборона має першу зустріч із ворогом і організовує безпеку мешканців свого населеного пункту або об’єкта критичної інфраструктури, – розповів Ігор Тимошенко.

З питаннями щодо територіальної оборони можна звернутися на гарячу лінію: 0800 507 028.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень