Теплова хвиля «Цербер» вбиває людей: Чи дістанеться рекордне тепло до України?

Що кажуть синоптики

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Рекордна спека днями накрила Європу. У зв'язку з потеплінням у Римі, Болоньї та Флоренції оголосили «червоний» рівень небезпеки.

Потужна хвиля тепла отримала назву «Цербер». Першою жертвою «Цербера» став 44-річний чоловік, який загинув, працюючи на вулиці в Лоді, недалеко від Мілана.

Науковці кажуть, що попри вже рекордні показники спеки, наступного тижня спека в Європі посилиться ще більше, повідомляє ТСН.

В деяких частинах Іспанії, Франції, Греції, Хорватії та Туреччини температура перевищить 40 градусів за Цельсієм. Водночас в Італії температура може сягнути 48,8 градуса.

Існує припущення, що рекордна спека може бути пов’язала з Ель-Ніньйо, антициклоном і зміною клімату. Так, викладачка кафедри зміни клімату в Університеті Сассекса докторка Мелісса Лазенбі каже:

Європа не надто схильна до впливу Ель-Ніньйо безпосередньо, тому антициклон і зміна клімату є основними причинами стабілізованої спеки.

А ось доктор Леслі Мабон з Університету Опен припускає, що спека пов’язана із викидами вуглекислого газу.

Немає жодних сумнівів у тому, що вирішальним фактором, який стоїть за такою тенденцією, є викиди вуглекислого газу внаслідок спалювання викопного палива. Поки ми не скоротимо викиди, такі екстремальні явища, як хвилі рекордної спеки, які ми спостерігаємо в Європі, ставатимуть дедалі більш звичними.

Синоптик із Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань розповів, що спекотна хвиля «Цербер» названа італійським метеорологічним товариством на честь триголового пса-чудовиська, зображеного в пеклі Данте. Чи дістанеться це «чудовисько» до України?

«Цербер» може спробувати лизнути нас спекою в понеділок-вівторок, проте доведеться все одно підібгати хвоста – бо нас температурою повітря +30...+33 градуси не сильно й налякаєш, – зауважила синоптик Наталка Діденко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень