Тепла зима «принесла» фермерам проблеми

На Рівненщині та в Україні

Перші 10 днів березня відзначилися аномальним теплом, пише Держпродспоживслужба з посиланням на Гідрометцентр.

Нині по всій області починають рости озимі культури. Зокрема озимі ріпак та пшениця. Стан задовільний.

Однак тепла зима добре вплинула не лише на ріст культур, але й життя гризунів та хвороб. Так, їхня чисельність протягом зими лишилася стабільною.

На одному гектарі обстежених пшениці та ріпаку є 2,5 – 3 жилі колонії гризунів. А на необроблених полях їх взагалі по 5-8.

Також висока вологість і температура призвели до хорошої перезимівлі інфекцій. Нинішня погода дуже сприятлива для поширення інфекцій зазначають у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, раніше там повідомляли, що поля доведеться додатково обробляти хімікатами, аби винищити гризунів. Крім того, голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич розповідав нам, що через теплу погоду грунти будуть сухішими, ніж зазвичай, тож рослини доведеться додатково поливати.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень