Тепер ще й «південноафриканський» штам коронавірусу є в Україні

Кажуть, ще більш агресивний

В Україні вперше виявлено випадки зараження «південноафриканським» штамом Covid-19, який є небезпечнішим за попередні. Про це заявив голова МОЗ України Максим Степанов на брифінгу 2 квітня.

За його словами, напередодні МОЗ отримало результати секвенування з Великої Британії, які свідчать про те, що в Україні, окрім раніше виявленого «британського», поширюється «південноафриканський» штам Covid-19. Він більш агресивний, має інкубаційний період 1-3 дні, є більш заразним, - пояснив міністр.

Новий мутований штам коронавірусу виявили у Південно-Африканській Республіці наприкінці минулого року. За оцінками науковців, він поширюється швидше, ніж більшість інших відомих різновидів.

За даними ВООЗ, немає доказів того, що цей штам викликає серйозніші захворювання після зараження. Але «південноафриканський» штам є ще більш небезпечним для літніх людей та з хронічними захворюваннями.

Деякі вакцини не повністю захищають від цієї мутації вірусу. Ідеться про вакцини від компаній Novavax Inc та Johnson&Johnson. Вони виявилися менш ефективними в запобіганні захворювання Covid-19 серед учасників випробувань у Південній Африці.

У Pfizer кажуть, що їхня вакцина, ймовірно, ефективна проти нових мутованих штамів, виявлених у Південній Африці та Великій Британії, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на ЗАХІД.НЕТ.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень