Тепер їх навіть не згадують: які смішні зачіски були модними в СРСР (ФОТО)

Мода часів СРСР

Через відсутність якісних доглядових засобів для волосся зачіски робили за допомогою не надійних засобів, і результат отримували відповідний – пересушене волосся, неслухняні пасма і, відповідно, дивна форма та укладка зачіски.

Нестримна завивка

Сучасний варіант зачіски передбачає не тільки делікатні засоби, але й цілу систему догляду за завитим волоссям. Адже після процедури воно стає сухим та пористим.

В часи СРСР про теперішнє розмаїття засобів можна було тільки мріяти. Тоді рідина для завивки була надзвичайно агресивною. В результаті на голові у власниць такої зачіски утворювалось справжнє «гніздо», яке складно вкласти.

Гаврош

Цим ім’ям назвав одного з персонажів «Знедолених» Віктор Гюго. Схожий характер мала й однойменна радянська зачіска, яку носили, як жінки, так і чоловіки.

Описати її дещо складно, однак, це підстрижені пасма таким чином, щоб на голові утворювався безлад. Головне – залишити волосся коротким на маківці, щоби воно зухвало стирчало і додавало об’єму. За задумом стрижка «гаврош» не вимагає укладки та завжди має оригінальний вигляд.

«Кулька»

Для вкладання волосся в СРСР існував тільки лак із силою фіксації «намертво». Тоді жінки з короткими стрижками часто закручували волосся – коли на бігуді, а коли й на підручні дрібні предмети, а потім збивали отримані кучері та фіксували їх лаком. Зачіска була схожа на кульбабу.

Бабетта

У шістдесятих в Європі надзвичайно популярною стала зачіска бабетта. Щоб зробити її, треба було довге волосся зібрати на маківці або на потилиці та укласти в об’ємний валик. Для цього використовували різноманітні інструменти та засоби.

В СРСР під рукою можна було знайти хіба консервну банку, яка б підходила по діаметру, і той самий лак для волосся. Інколи банку після створення зачіски не виймали, а залишали всередині, як каркас. Замість банки могли використовувати й інші предмети. Наприклад, скручені панчохи чи хустки тощо.

Радянський сессон

Цю зачіску створив у шістдесятих видатний британський перукар-новатор Відал Сасун. Він зробив модними короткі жіночі стрижки з вираженими геометричними лініями. Якщо за нею правильно доглядали, така стрижка чудово трималась навіть без лаку.

Звісно, в Радянському Союзі зачіску запозичили так, як уміли q могли. В результаті сессоном почали називати занадто дуже коротке каре. Ватро зазначити, що на тлі інших стрижок періоду СРСР ця зачіска мала звичні ший для нас сьогодні вигляд.

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Палаєвська

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень