Тепер українців можуть виписати з квартири чи будинку навіть без їхньої згоди

Це може зробити власник помешкання

Людей, прописаних у квартирі, можуть звідти виписати, й навіть не питати згоди. Але таке можливе щодо осіб, які не мають права власності на квартиру чи будинок.

Це передбачено у п. 61 Порядку зняття з реєстрації місця проживання (перебування), ухваленим Кабміном 7 лютого 2022 року.

Щоб виписати людину, власник житла повинен подати до відповідного органу реєстрації письмову заяву «щодо повнолітньої особи, місце проживання (знаходження) якої зареєстроване у цьому житлі», - зазначають у Безоплатній правовій допомозі.

До заяви треба додати слід додати:

  • документ, що засвідчує особу;
  • документ, що підтверджує право власності на житло, в якому задекларовано або зареєстровано місце проживання особи, що знімається.

За послугу щодо зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання заявник сплачує адміністративний збір у розмірі 1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року (у 2023 році адміністративний збір складає 40,26 грн).

У разі зняття із зареєстрованого місця проживання (перебування) за заявою власника житла більше однієї особи до органу реєстрації подаються заява та документ або відомості, що підтверджують сплату адміністративного збору, окремо щодо кожної особи.

Джерело: Безоплатна правова допомога 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень