На Рівненщині готуються до запуску е-прописки. Вже з 1 квітня

ДМС не прийматиме інформацію про реєстрацію/зняття з реєстрації у паперовій формі

Вже з 1 квітня органи місцевого самоврядування мають вести реєстри територіальних громад винятково в електронній формі або за допомогою ІТ-системи Державної міграційної служби.

Завдяки цьому і стане можливою реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання онлайн, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на пресслужбу Рівненської ОДА.

Питання створення єдиного електронного реєстру тергромад розглянули під час онлайн-наради заступниці голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванни Смачило з представниками територіальних громад області.

У ході наради Іванна Смачило наголосила на необхідності територіальним громадам області, на які покладені функції реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, зареєструватися на офіційному сайті ДМС України в електронному сервісі «Реєстр територіальних громад» та використовувати зазначений публічний сервіс для ефективного надання адміністративних послуг.

Громади не повинні зволікати з цим процесом. Оскільки невдовзі громадяни не зможуть отримати відповідні послуги.

- Із 1 квітня ДМС не прийматиме інформацію про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання від органів реєстрації в паперовій формі.

 

Органи реєстрації мають вести реєстр територіальних громад винятково в електронній формі, - наголосила Іванна Смачило.

У ході розгляду питання щодо підвищення доступності до інтернету в сільській місцевості, доведено до відома керівників ОТГ, що Міністерство цифрової трансформації розпочало прийом клопотань щодо виділення державних коштів на забезпечення об’єктів соціальної сфери швидкісним інтернетом на базі волоконно-оптичних технологій.

В обласній адміністрації сподіваються, що Рівненщина залучить максимальну кількість коштів, передбачених на інтернет-субвенцію, для забезпечення сільських населених пунктів високошвидкісним інтернетом.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень