«Такого дикого переляку я ще не відчував», - рівненський письменник перехворів коронавірусом

Він описав свої відчуття і зізнався, коли у нього з'явився страх померти

Відомий в Україні письменник зі Здолбунова, АТОвець Сергій Гридін у фейсбуці описав, як переніс коронавірус. За його словами, все починалося неквапом і не страшно.

Температура стрибала від 35,5 до 37,5, виникла слабкість, але не критична і легеньке покашлювання.

 

На третій день після появи перших симптомів t піднялась до 38, ввечері росла до 38,5, але особливого дискомфорту не доставляла, та й ніби запускала власний імунітет.

 

Коли така температура протрималась кілька днів і не падала нижче відмітки 38, то природно її захотілося збити. От тут почалося цікаве. Вона вперто не збивалася і поверталася максимум через годину після прийому жарознижувальних.

 

Словом, 8 днів градусник показував температуру від 38 до 39. Скажу вам, це трешак! За кілька днів порушується терморегуляція і починають люто мерзнути руки і ноги, в той час, коли на шкалі 38,5. Відтерти їх від стану глибокої заморозки можна було за хвилин 20 махровим рушником.

Через тиждень такої постійної температури, поскаржився письменник, ти вже ледь соваєшся, не можеш спати вночі і вдень, їжа не лізе взагалі, а воду намагаєшся увіпхати у себе, бо так треба.

Якщо ти навіть провалюєшся у сон, то тобі сняться дуже дивні речі і перетворитись уві сні на величезний шматок деформованого пластику - то не найдивніша.

 

При цьому помалу знижується сатурація і коли вона досягає 92 і час від часу стрибає нижче, починаються проблеми з диханням.

У такі моменти, за словами Сергія Гридіна, мимоволі потрапляє на очі інформація про щоденні смерті від COVID-19. Особливо чіпляє, якщо це знайомі тобі люди.

Іноді, ніби намагаючись тебе підтримати, «відвідувач» бажає по телефону берегти себе, бо в твоїй родині хтось там помер від легеневих хвороб.

 

«Прикольна» реклама з могильними плитами на біговій доріжці сприймається в такому стані зовсім не весело. І тут тебе накриває.

 

Я дорослий хлопчик, який був протягом життя у різних критичних ситуаціях, але такого якогось дикого переляку ще не відчував.

Тож, радить письменник, краще хворій людині нести позитив, згадувати щось приємне, говорити про подію, до якої треба одужати, робити приємні сюрпризи. Тоді, мовляв, і одужання буде швидшим. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень