Закон про маски — в дії: у поліції пояснили, коли будуть штрафувати

Ввели штрафи за відсутність маски

В Україні почали штрафувати за відсутність масок в громадських місцях під час карантину. Віднині порушникам з 21 листопада доводиться платити за своє легкодумство від 170 до 255 гривень.

Правоохоронці пояснили, як мають намір контролювати масковий режим, у яких випадках будуть штрафувати та чому у нього немає певної суми. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У керівництві патрульної поліції Києва зазначили, що недотримання правила про обов'язкове носіння масок або респіраторів винесли в окрему статтю адміністративних правопорушень. У ньому вказується, як повинна бути одягнена маска.

Маска чи респіратор мають закривати ніс та рот. Таким чином "популярна" звичка носити маску під носом — порушення правил.

Не спрацює також спосіб тримати її на лікті, на голові, вирізати в середині отвір або просто малювати маску на обличчі фарбою — мовляв, ось вона на мені.

 

У поліції пояснили, що тепер все це вважається порушенням.

Як зазначають правоохоронці, в масках необхідно перебувати в громадських будівлях і в транспорті. А от про вулиці поки не йдеться. 

Щодо градації суми штрафу від 170 до 255 гривень "копи" кажуть, що точну цифру будуть визначати стосовно порушників виходячи з конкретних обставин.

Спочатку ми будемо попереджати і говорити про те, що громадяни повинні усунути правопорушення", - зазначив перший заступник керівника патрульної поліції Олексій Білошицький.

Також повідомляється, що кількість патрулів збільшать.

Нагадаємо, що 21 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня і набули чинності деякі заборони.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень