У драмтеатрі Рівного покажуть трагедію, комедію і драму. За один вечір (ФОТО)

Під час святкування Міжнародного дня театру

Фото Світлани Кравчук

До Міжнародного дня театру рівнянам покажуть прем’єру комедії Карпенка-Карого «Мартин Боруля». 

Сюжет доволі простий і водночас повчальний. Заможний чоловік Мартин Боруля будь-що намагається отримати статус дворянина і врешті це обертається трагедією, розповів режисер-постановник Олександр Олексюк:

- Тут є і шахрайство суддів, проблема батьків і дітей. Є проблема кохання рівних і не рівних, так би мовити. А взагалі хотілося б згадати вислів Олександра Довженка: «До смерті не розумію, чому люди прагнуть посад? Що може бути кращого ніж творити свою конкретну справу?» І вистава і про це теж.

 

До речі, це і трагедія, і комедія, і драма. Хоч ми і визначились, що гратимемо фрагмент комедії. 

До речі, це вже третя постановка п’єси класика у стінах місцевого храму Мельпомени й вперше головну роль грає молодий актор.

Фото з сайту dramteatr.com.ua

Це артист драми, відомий глядачам за роллю Маркіза Форліпополі у «Господині заїзду» (на фото вгорі) Сергій Бондарук: 

 - Мені довелось набрати трохи ваги, аби грати роль Мартина Борулі (сміється – авт.). А насправді, аби перевтілитись, довелось добре попрацювати.

 

Мій персонаж – заможний Мартин – готовий заплатити будь яку ціну за титул дворянина. І він хоче дітей своїх прилаштувати, він їх занадто любить. І цим маренням дворянства та любов’ю отруює життя своїм дітям.

 

Глядач, який на це подивиться, зрозуміє, що так поводитися з дітьми не можна. Коли батько починає надмірно любити своїх дітей і нав’язує їм свою волю, то буде супротив великий. Син і донька Борулі намагаються зупинити батька, повернути його на землю: «батьку зупинись!». А він їм відповідає: «Який я вам батько, я папінька».

Директор театру спочатку не розумів чому на цю роль Олександр Олексюк призначив саме цього актора, але під час репетицій Володимир Петрів зрозумів, що все правильно:

- Я спочатку був здивований розподілом режисера. Я подумав, що цей актор занадто молодий для такої серйозної ролі, але Олександр Олексюк каже, що це не так. Режисер навіть переконав мене, що цьому артисту ця роль потрібна.

Сергій Бондарук

Ми побачили рівень актора. Врешті художня рада театру вирішили готувати пакет документів аби рекомендувати Президентові надати Сергію Бондаруку звання Заслуженого артиста України.

Загалом до участі у прем'єрі залучили 11 акторів серед яких є як початківці, так і імениті актори.

Квитки на прем’єру ще залишились і купити їх можна он-лайн, або у касі драмтеатру.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень