ТЦК можуть про це не знати: коли законно не прийти до військкомату, якщо повістка на руках

Військкомат може не знати про непридатність людини до служби за станом здоров’я, тому потрібно з’явитися туди та отримати відповідну відмітку

Які причини законно дозволяють не прийти до Центру комплектування (військкомату), коли повістка на руках – пояснив адвокат Андрій Новак. 

Про це юрист розповів у ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

Так, Новак пояснив, чи можна не приходити до військкомату за повісткою, якщо особа не придатна до служби за станом здоров’я або ж є багатодітною чи має батьків з інвалідністю.

— Якщо ви говорите про осіб, які мають право на відстрочку від мобілізації, то зауважу, що це право не є вже затверджений статус у громадянина, тому йому необхідно отримати це право.

 

Відповідно, якщо у нього є певні підстави для відстрочки, наприклад, у нього батьки – особи з інвалідністю або у нього самого проблеми зі здоров’ям і є певна група інвалідності, чи в нього троє або більше дітей – звідки військкомат може знати ці обставини, якщо раніше громадянин не звертався до військкомату для уточнення своїх облікових даних, коли його обліковані дані змінювалися? 

 

У військкоматах є інформація 5-10-15-річної давнини, коли певний громадянин був здоровим, красивим, молодим юнаком у віці 18-20 років.

 

А зараз йому вже умовно 35 і в нього троє дітей, і батьки з інвалідністю. Звідки військкомат може про це знати?

 

Відповідно, якщо такій особі вручають повістку, необхідно взяти цю повістку і піти до військкомату, і отримати це право на відстрочку, – розповів адвокат.

Він додав, що після цього у військовому документі стоятиме відмітка про те, що особа отримала право на відстрочку від військової служби. Тож наступного разу, коли хтось на вулиці спробує вручити такій особі повістку, вона може просто показати свій військовий документ. У такій ситуації повістку вручати не повинні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень