Тарифи на комунальні послуги в Україні знову змінять: до чого готуватися (ФОТО)

Реальність, надії та МВФ

Тарифи на комунальні послуги в Україні збираються знову переглянути.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю «Сьогодні».

Марченко відзначив, що перегляд тарифів на опалення буде раз на рік перед опалювальним сезоном і на весь опалювальний сезон.

При цьому передбачена можливість коригування тарифів на опалення у зв’язку із зміною, зокрема, тарифів на паливно-енергетичні ресурси.

«Зараз ринкова ціна на газ нижча, ніж передбачена у тарифі на опалення. Без їх перегляду люди будуть платити стільки ж або більше. А якщо переглянути, тарифи за опалення вдасться знизити», – заявив міністр.

Далі була така розмова:

Сергій Марченко

- Але зараз річна ціна, взимку вона може бути зовсім іншою.

- Перегляд тарифів на опалення буде раз на рік перед опалювальним сезоном і на весь опалювальний сезон. При цьому передбачена можливість коригування тарифів на опалення у зв'язку зі зміною, зокрема, тарифів на паливно-енергетичні ресурси.

- Напевно, це не зовсім Ваше питання, але Ваш підпис стоїть під Меморандумом з МВФ. Тому як Ви прокоментуєте пункт про посилення покарань за борги за комунальними послугами? Такі пункти дійсно лякають людей. "Ми розробимо адекватні інструменти для підприємств теплопостачання для забезпечення справляння платежів з домогосподарств (у тому числі за рахунок значно високих штрафів і спрощеного законодавства)", -  йдеться в Меморандумі.

- Цей пункт не є структурним маяком. Але нам усім важливо розуміти, що сплата за комунальні послуги – обов'язок кожного громадянина. У зв'язку з пандемією держава надала офіційну можливість уникнути пені та штрафів за несплату. І ви знаєте, відсоток оплати різко знизився.

Від Редакції:

Раніше повідомлялося, що в 2020 році вартість імпортного палива вже знизилася вдвічі, тому Україна наростила обсяги поставок.

Але при цьому експерти розходяться в думці, що ж буде з цінами на газ в 2020 році. Дехто впевнений, що розцінки на паливо впадуть до $80 за 1000 куб. м газу.
 

Це на 20% нижче, ніж зараз.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень