Танго – у Рівному: як дорослим рівнянам з «нуля» навчитися танцю (ФОТО/ВІДЕО)

У місті є Рівненська спільнота танго

11 грудня - Міжнародний день танго. Тож Радіо Трек з’ясував, як дорослі рівняни можуть навчитися танцювати танго.

Все про танець розповіла танцівниця аргентинського танго Олена Якимчук. Дівчина зараз займається танцями у Києві, але на вихідних у Рівному вона проводить заняття для аматорів.

Олена Якимчук

Що таке танго?

Олена Якимчук зауважує, що є постановочне танго і живе:

- Коли двоє зливаються в одне ціле – народжується танго.

 

Люди можуть навчитися танцювати танго двома шляхами – піти до хореографа, який навчить танцювати основні елементи танго і чітко їх виконувати.

 

Або охочі можуть навчитися використовувати основні фігури танго і через танець творити справжню історію.

 

Танго – це взаємодія між партнерами, бо його танцюють у близьких, середніх і дальніх обіймах. Коли всі рухи та емоції співпадають з музикою, тоді виходить просто жива імпровізація.

 

Важливим є те, що у танго веде виключно чоловік, а партнерка повинна відчути і довіритися, тоді на танцполі буде гармонія.

Хто може танцювати танго?

Танго дуже позитивно впливає на людей, адже це можливість відключитися від буденних справ, просто поринути у світ танцю і отримати масу позитивних емоцій, каже Олена Якимчук:

- У нас у Рівненській спільноті танго є люди з різних сфер. Танцюють лікарі, викладачі, вчителі, архітектори. Усіх нас об’єднує танго.

 

Ми танцюємо на вихідних, бувало приходило навіть близько 10 пар одночасно.

Відомі рівненські танцівники, які виконують різні види танців

Однак заняття танго у Рівному змінила пандемія коронавірусу. Раніше заняття танго були щотижня, а тепер рідше, зауважила Олена Якимчук.

- До карантину заняття були регулярні. Тепер я живу у Києві, тут ходжу у дві танцювальні школи.

 

У Рівному я проводжу заняття лише за попередньою домовленістю і з тими, хто вже займався раніше. Цього року я не набрала початкову групу.

 

Але для охочих можу провести індивідуальні заняття. Наприклад, нещодавно навчала танго сімейну пару. Це дорослі люди старші 60 років, діти подарували їм уроки танго і це був для них новий досвід.

 

У нашій спільноті танго ми надіємося, що з весни ситуація зміниться і занять стане знову більше, і вдасться приєднати більше охочих танцювати.

Вартість занять

Олена Якимчук зауважує, що аргентинське танго в Україні набирає популярності, бо все більше людей беруть уроки. І навчитися танго не складно, каже танцівниця:

- Вікових обмежень немає і танго активно розвивається. А щоб навчитися танго треба бажання і праця. Є базові елементи – фігури танго, які треба знати. Потім до базових фігур партнери можуть додавати свої власні елементи, які насичують танець імпровізацією.

 

Усі партнери танго різні і мають свій стиль. Але знаючи фігури танго, можна танцювати будь-де навіть не знаючи мови. Я так була на фестивалі, танцювала з партнером і лише після танцю зрозуміла, що він іноземець.

 

Вартість занять різна. Залежить від того чи це групові чи індивідуальні заняття і від залу, де відбувається репетиція. У Києві одне групове заняття коштує близько 200-300 грн. Індивідуальні – дорожчі.

Фахівці встановили. що танці офіційно і досить давно визнали ліками. Танець легко знімає не тільки напругу в м'язах — він прояснює свідомість, покращує психоемоційний стан і сприяє підвищенню інтелектуальних здібностей. Особливо відчутну користь танці приносять тим, хто схильний до накопичення в собі негативних емоцій, хто не вміє вчасно розлучатися з ними без нервів, істерик і ризику для інших. Танець виводить з найважчої депресії і допомагає по-новому подивитися на навколишній світ. Тож танцюйте і оздоровлюйтеся, це легко, доступно і красиво.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень