Такого ще не було: В Україну приїхала дружина російського військовополоненого

Що про це відомо

Російський військовик Євген Ковтков потрапив в український полон 7 липня 2023 року. Про це його цивільна дружина Ірина Криніна дізналася з українських Telegram-каналів.

12 липня знайшла відео, в якому побачила, як його беруть у полон. Я одразу ж побігла до військкомату, вони зафіксували інформацію. У мене почалися «сім кіл пекла». Близько чотирьох тижнів я намагалася домогтися, щоб його визнали військовополоненим. Відео для них не було аргументом, тому що в частині мені сказали, що єдиний орган, який може визнати його військовополоненим, це частина, до якої він входить. Їм потрібен рапорт від командира. Багато хто з родичів про це не знає, – каже росіянка.

Вона дізналася, що у полон її чоловіка взяла 3-тя окрема штурмова бригада, заснована ветеранами «Азову».

Відео тоді записував Білецький. Я в Інтернеті знайшла номер цього командира, зателефонувала йому по WhatsApp. Він зі мною люб’язно поговорив, але нічим допомогти не зміг, бо сказав, що минуло більше тижня і їх перевели до іншого місця. Мене ніхто не запитував, чи хочу я, аби він пішов на війну. Він поставив мене перед фактом і сказав, що йде. До війни я зразу ставилася вкрай негативно, тому що я вважаю, що в XXI сторіччі вести війни ні до чого. Краще одразу сісти за стіл перемовин і все обговорити... Чому люди мають гинути. Я просто вважаю путіна вбивцею..., – додала жінка.

Не підтримуючи війну, Ірина Криніна вирішила із двома доньками 7 та 10 років приїхати в Україну до чоловіка.  Росіянка пригадує, щоб виїхати з рф, вона кільки тижнів чекала на візу, після чого їм допомогли купити квитки до турецької Анталії. При цьому жінка нікому не повідомляла, що збирається в Україну, навіть дітям. За допомогою координаторів росіяни дісталися з Анталії до Стамбула, потім до Молдови, а далі – до України, де їм знайшли трикімнатну квартиру.

Ірина Криніна повідомила, що вона приїхала до України, щоб донести громадянам рф, що вони живуть у брехні останні понад півтора року. Втім, повертатися до рф жінка боїться, адже її вчинок виходить за межі розуміння багатьох людей.

Я консультувалася не з одним юристом, перш ніж ухвалити це важливе рішення і приїхати до України. Всі мені одноголосно відповідали, що це дуже небезпечно. І якщо є можливість просити про політичний притулок, то краще залишатися в Києві, – розповіла Ірина Криніна.

Сам військовополонений теж нічого не знав про наміри дружини. Коли він побачив її, то був приголомшений. Чоловік опустив голову й мовчав, доки дружина розповідала, що в росії військовополонені нікому не потрібні, що її скрізь проганяли, що обмінів немає через російську сторону. Ірина розповіла, що чоловіків, які повертаються до рф після полону, відправляють назад на війну.

Євген Ковтков не міг отямитися від усього почутого. Однак він повідомив, що все-таки хоче йти на обмін та повертатися до росії, бо там батьки. Залишатися в Україні він не хоче, попри те, що сюди приїхала його цивільна дружина, але щоб її посадили в росії після цього візиту до України, він теж не хоче.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень