Такого не мали лише бідняки: показали речі, які в СРСР вважалися символами достатку (5 ФОТО)

А у вашій родині таке було?

За часів існування СРСР люди раділи всім речам побуту, які лише з’являлися на ринку. Зазвичай ці товари були одноманітними і їх мали усі.

Але бували екземпляри, які могли урвати лише обрані. Це були так звані люди високого статусу, адже коштувала така розкіш немало, пише Телеграф.

Що в СРСР вважали показником статусності

Сервант

Сервант у СРСР — це не просто меблі, а явна ознака достатку сім’ї та показник рівня життя. Це був ідеальний спосіб зберігати посуд, роблячи це стильно та естетично, за радянськими мірками. Найчастіше в серванті стояли дорогі сервізи або зберігалися коштовності чи сімейні реліквії. Всі мешканці будинку точно знали, що користуватися посудом зі скляної шафи можна лише на свято.

Кришталевий посуд

Власне, у тих самих сервантах часто красувалися кришталеві сервізи. Вази, набори фужерів, салатниці та тарілки для святкової вечері. Дорогий посуд спеціально виставлявся напоказ і регулярно протирався від пилу, щоб зберегти новий вигляд. Кришталеві набори для сервірування столу в СРСР були чимось на кшталт священного артефакту.

Килим на стіні

На початку 70-х років радянські люди могли провести цілий день, а то й більше, у чергах за килимами. Цей предмет інтер’єру, як правило, був у червоно-коричневих відтінках зі складними орнаментами. Їх розміщували не лише на підлозі, як це належить, а й вішали на стіну. Такий незвичайний дизайнерський прийом застосовувався не лише для краси та демонстрації соціального статусу. Для цього були й практичні причини. Наприклад, килим на стіні рятував від холоду, а ще використовувався як шумопоглинач.

Люстра «Каскад»

Красиві люстри також могли мати далеко не всі. Гордість радянських громадян вдома — люстра «Каскад».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень