Такий рецепт вінегрету знали тільки наші бабусі — відомо секрет, чому він був таким смачним

Є простий інгредієнт класичного вінегрету

Вінегрет – дуже корисний бюджетний салат, який зараз рідко готують господині. Дехто вважає його вже немодним, інші – не хочуть возитися з приготуванням інгредієнтів.

Дієтологи ж вважають це хибною думкою, адже вінегрет дуже корисний салат, який покращує стан нашої системи травлення і насичує організм правильними мікроелементами.

Чому раніше вінегрет був такий смачний?

Зараз господині все більше експериментують, додаючи більше тих чи інших інгредієнтів, а ось раніше все готували за ГОСТом, тому було так смачно.

Отже, щоб приготувати вінегрет, вам знадобиться:

  • Буряк – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Солоні огірки – 5-6 шт.
  • Горошок консервований – 1 б.
  • Олія, сіль – на смак.

Буряки, картоплю і моркву дуже добре помити, потерти щіточкою під струменем води, щоб на них не залишилося землі. У двох каструльках закип'ятити воду.

В одну покласти картоплю, в іншу моркву та буряк і відварити до готовності. Буряк та морква готуватимуться близько години, а картопля хвилин 20-30 залежно від сорту. Посолити овочі за 10 хвилин до готовності.

Готовим овочам дати охолонути й почистити. Нарізати кубиком.

Подрібнюємо огірки, додаємо горошок і заправляємо олією та спеціями. Якщо вам хочеться більше кислинки, можна додати трохи лимонного соку, але не оцту.

Секретний інгредієнт від бабусь

У чому секрет дивовижного вінегрету? Відповідь вдалося знайти у старій кулінарній книзі. Все просто — додайте столову ложку солодкого молока. Підсолодити його можна прямо в ложці. Молоко має бути кімнатної температури.

З такою добавкою вінегрет набуває особливого відтінку смаку, який людям старшого покоління нагадує минулі застілля, де вінегрет був обов'язковою стравою.

Смачного!

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень