Таке вдається вкрай рідко, але… Шарія позбавили статусу біженця у Литві

Раніше його вже оголосили персоною нон грата

Анатолій Шарій

Литва позбавила блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в Україні у державній зраді, статусу біженця. Цим статусом Шарій користувався з 2012 року. 

- Він отримав статус біженця в Литві. Це було за часів Януковича, коли видавалося, що він втікає від режиму Януковича, - зазначає джерело Європейської Правди

 

За його словами, статус біженця має таку особливість, що його дуже складно позбавити.

Раніше у травні 2021 року Анатолію Шарію у Литві анулювали усі документи та оголосили його персоною нон грата. Чи скористався Анатолій Шарій правом на оскарження рішення литовської влади, видання не зазначає. 

У 2015 році повідомлялося, що Литва розглядала можливість позбавлення статусу біженця Шарія після публікацій про його прокремлівську діяльність.

У 2012 році Шарій переконував литовську владу, що він переслідується з боку режиму президента Віктора Януковича. За його словами, він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи.

16 лютого Анатолію Шарію, який проживає в Іспанії, було повідомлено про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

Матеріали Європейської Правди

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень