«Така перспектива є»: Генерал назвав умови для завершення війни у 2025 році

Але для цього потрібно буде ухвалити сильні рішення

Екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко дав інтерв'ю виданню «Обозреватель», в якому висловив власну думку щодо завершення війни.

Генерал-лейтенант вважає, що досягти миру можна буде у 2025 році, але для цього необхідно провести серйозну військово-дипломатичну роботу. На питання про те, як він оцінює перспективу завершення війни, Романенко відповів, що вона є.

- На мій погляд, така можливість, така перспектива є. Однак вона потребує відповідних рішень, - заявив військовий.

Він додав, що були надії на новий «Рамштайн», який було заплановано на 12 жовтня, але скасовано через погодні умови у США. Тому зараз президенту України доводиться «розподіляти ці питання по часу та країнах».

Водночас Ігор Романенко вважає, що допомогти Силам оборони може й погода у жовтні-грудні. Він зазначив, що за таких погодних умов наступати складніше, ніж оборонятися. Крім того, Америка може допомагати нашій країні озброєнням та фінансами. І це посилить українську армію з одного боку.

Генерал-лейтенант також зазначив, що потрібно з іншого боку посилити мобілізацію для поповнення бригад на лінії зіткнення та створення резервних бригад.

- Тоді цього року можна буде вирішити питання стабілізації фронту, тобто зупинити просування противника і вийти на формування резервних бригад, створення ресурсу для деокупаційних дій. А це спонукатиме Росію перейти до переговорного процесу, - вважає Романенко.

Він додав, що Курська операція хоч і не вплине на закінчення війни, але також може бути використана у переговорному процесі.

Джерело: Oboz.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень