«Ми всі будемо здивовані»: Історик Снайдер назвав умови  закінчення війни

Коли це може статися

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Один із найвпливовіших істориків світу Тімоті Снайдер розповів, яким бачить вихід України з війни та коли це може статися.

Не мені вирішувати, як довго українці повинні страждати та заради чого. Але я думаю, що це питання або падіння путіна, або віри путіна в те, що продовження війни призведе до його падіння. Отже, ви повинні дійти до цієї ситуації. А скільки часу це забере — боюся, за своєю природою непередбачувано. Зрештою це станеться. І ми всі будемо здивовані, коли це одного дня станеться, – зауважив Тімоті Снайдер.

За його словами, Україна повинна повернути свою територію не лише тому, що ця територія українська, а й тому, що вона є частиною міжнародної системи.

Я думаю, що українська перемога передбачає, що Україна стане такою країною, якою люди хотіли б її бачити в січні 2022 року. Одна з речей, яка справді вражає в українцях, полягає в тому, що їхня українська риторика стосується переважно майбутнього.

 

Російська пропаганда — про минуле. Українські розмови про політику майже цілковито про майбутнє. І тому я думаю, що українська перемога — це той час, коли українці відчуватимуть упевненість, що вони справді знову будують це майбутнє, – додав історик.

Він додав, що нинішня ситуація на полі бою створює можливість зробити рішучі дії щодо припинення війни не пізніше 2025 року.

Джерело: NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень