Польща може збільшити чисельність війська: Там заговорили про відновлення військового призову

Готують резерв

У Польщі все частіше лунають думки, що країні не обійтися без відновлення військового призову, адже тема війни стає все гарячішаю. Там припускають, що безпосередньої участі поляків у війні навряд чи вдасться уникнути.

Через це в країні терміново треба збільшувати армію. Таку думку висловив начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі генерал Веслав Кукула, виступаючи перед студентами Університету сухопутних військ у Вроцлаві, повідомляє Reuters.

За словами керівника польського Генштабу, є серйозні підстави вважати, що Польщі, таки, доведеться воювати вже найближчим часом.

 

Через це країні знадобиться не тільки більше зброї, але й значно більша армія, ніж є зараз.

Наразі чисельність польського війська становить 207,5 тис. бійців. Фактично за кількістю особового складу це – третя армія серед країн-членів НАТО. Перші дві позиції посідають США і Туреччина. Але й такої кількості військових може бути замало для участі у війні.

- Усе вказує на те, що ми – покоління, яке стане зі зброєю в руках, щоб захистити нашу країну.

 

І ні я, ні хтось із вас не має наміру програти цю війну, - наголосив Кукула.

Втім, збільшити чисельність війська лише шляхом контрактників може бути проблематично. Адже нині в Польщі, як і в решті європейських країн, панує глибока демографічна криза. Народжуваність різко знизилась, і в країні дедалі зростає відсоток літніх людей, які вже не годяться для війни.

Через це керівник Генштабу бачить спосіб вирішення проблеми у відновленні загальнонаціонального призову до війська.

- Потенціал супротивника настільки великий, що ми повинні створити набагато більшу армію, а це означає, що ми також повинні впроваджувати модель загальної служби, - каже воєначальник.

До слова, у Польщі обов'язкову військову службу скасували ще в 2009 році, і відтоді в країні функціонує лише професійна армія.

Джерело: facts.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень