Таємниця доларів 2006 року випуску: відомо, чому банки можуть відмовити в обміні

Це важливо знати

В обмінниках українцям нерідко відмовляють в обміні доларів. Зазвичай такі випадки трапляються, коли люди хочуть обміняти банкноти 2006 року випуску. Варто зазначити, що законодавство України не обмежує обмін іноземною валютою залежно від року випуску купюр, пише сайт Pro Гроші.

Чи є причини для таких відмов і чому це відбувається?

Згідно з постановою Нацбанку України, всі банкноти, випущені після 1914 року, включаючи долари 2006 року, продовжують бути дійсними. Таким чином, незалежно від року емісії, банки та обмінники зобов'язані приймати всі доларові купюри.

Втім, попри відсутність законних підстав для відмови, деякі банки та обмінники продовжують відмовлятися приймати долари 2006 року. Стан купюри може бути основною причиною відмови.

Проблеми можуть виникнути, якщо купюра:

  • пошкоджена;
  • має розриви;
  • сильно зношена;
  • має плями фарби.

Крім того, банк може стягнути з вас комісію за обмін купюри, яка була пошкоджена, або запропонувати вам надіслати її на обмін в іноземний банк-кореспондент. За таку послугу можуть стягуватися додаткові витрати.

Тож краще звернутися до іншого банку або обмінного пункту, якщо людина зіткнулася з проблемою з обміном купюр.

Раніше ми писали таке:

Дзвінки від шахраїв: кого вже зараз треба додати до чорного списку

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень