Стару гривню можна продати майже за 40 тис. грн: як виглядає дорога копійка?

Такий «скарб» може бути у й вас

Деякі старі монети українці можуть продати за великі гроші. Річ у тім, що деякі різновиди є колекційними, а тому нумізмати готові платити за них тисячі гривень. Зокрема, цінуються монети в 1 грн.

Так, за екземпляр 1992 року різновиду 1.1ААг можуть заплатити, за даними фахівців ресурсу «Монети-ягідки», від 12 000 до 37 000 грн. Цю монету можна впізнати за гладким гуртом без напису.

- На монетах номіналом 1 гривня 1992 року не було написів на гурті, тобто гурт гладкий.

 

Все це через те, що спочатку не існувало інструментів для нанесення гуртового напису, – зазначають фахівці.

При цьому наголошується: плашки для нанесення оптового напису швидко зносилися, тож фахівці працювали над розробкою нових.

За 1 грн 2001 року різновиду 1АДг можна отримати до 5000 грн. Особливість цієї монети в тому, що вона має гладкий гурт без написів.

- Оскільки ця гривня рідкісна і дорога, її часто підроблюють фальшивомонетники. Вони спилюють написи на гурті у дешевшої гривні 2001 року.

 

Перевіряйте параметри монети: в оригінала вага 6,8 грама, діаметр 26 мм, – попереджають фахівці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень