Таблетки від ядерної радіації вже випробовують на людях

У США повідомили, коли препарат може надійти у продаж

У США почали перші випробування на пацієнтах препаратів проти отруєння ядерною радіацією. Препарат називається HOPO 14-1, і на вигляд це таблетка.

Вибух ядерної бомби або випадковий витік з атомних електростанцій призводять до викиду в атмосферу небезпечних важких металів, які можуть проникати в людський організм через пошкоджену шкіру, дихання та вживання зараженої їжі. Це значно шкодить організму, і збільшує ризики розвитку раку.

Аби зменшити згубний вплив радіації, медичний препарат зв’язується з важкими металами, щоб якомога швидше вивести їх з організму.

Дослідженнями вчені займаються з 2006 року та впевнені, новий препарат у 100 разів краще виводить важкі метали, а форма таблетки полегшує його застосування.

У разі успіху препарат перейде до другої та третьої фази клінічних випробувань, які перевірятимуть, чи ефективне лікування та, чи є він кращим за інші доступні ліки. У разі успіху, лікування буде доступним уже у 2024 році.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень