Сюрприз з тарифами чекає на українців: скільки доведеться платити за комуналку

Тарифні гойдалки

В наступному опалювальному сезоні українці будуть менше платити за комунальні послуги, оскільки ринкова ціна на газ нижча, ніж закладена в нинішніх тарифах.

Як передає "Апостроф", про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі каналу "Україна 24". Очільник уряду наголосив, що у новій програмі співпраці України з Міжнародним валютним фондом немає жорстких вимог щодо підвищення комунальних тарифів в Україні.

"Є прописані дорожні карти тих кроків, які потрібні Україні - антикорупційні речі, виважена грошова бюджетна політика. Щодо якихось змін цін і тарифів - це теж не прописано. Воно і не може бути прописано, це внутрішня справа України", - зазначив Шмигаль.

Разом з тим, прем'єр звернув увагу, що в Україні ціни на електрику, газ і опалення - ринкові.

"В тарифах на опалення все ще ціна на газ закладена, наприклад, 6500 гривень.

 

За фактом, ринкова ціна газу сьогодні становить 3200, і не видно перспектив її значного зростання.

 

Чому українці в наступному опалювальному сезоні повинні переплачувати за опалення, якщо в тарифах закладено 6500 грн за газ?

Тут виникає запитання у тому, щоб ми ставили справедливу ціну. Якщо ціна падає, то вона повинна падати і для населення в тому числі і в тарифі на опалення", - підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує підвищити тарифи на електроенергію для промислових споживачів на 25 коп. за кВт-год або на 20%, до 1,55 грн за кВт-год, щоб оплачувати найвищий в світі тариф для "зеленої" генерації.

Джерело - Апостроф

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень