Китайський вірус-убивця загрожує Україні: у МОЗі виступили з терміновою заявою

МОЗ нагадав українцям про основні заходи профілактики

Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України офіційно повідомив Прикордонну службу про ситуацію з коронавірусом у Китаї і про актуальні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Також попередили керівників обласних і Київського міського лабораторних центрів, структурних підрозділів охорони здоров'я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Нагадаємо, станом на 23 січня в Китаї в провінції Ухань і за межами країни офіційно зареєстрували понад 600  лабораторнопідтверджених випадків інфекційної хвороби, викликаної новим коронавірусом.

25 людей померли

З метою раннього виявлення можливих випадків на території України і вжиття відповідних протиепідемічних заходів були підготовлені практичні рекомендації щодо визначення та профілактики захворювання.

МОЗ нагадав українцям про основні заходи профілактики, яких необхідно дотримуватися при відвідуванні країн, де були зареєстровані випадки nCoV:

  • Уникати тісного контакту з людьми, що мають симптоми гострої респіраторної інфекції;

  • Частіше мити руки з милом, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їх оточенням;

  • Уникати тісного контакту з тваринами на фермах або в дикій природі;

  • Люди з симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил поведінки при кашлі (не підходити надто близько до співрозмовникам, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).

Коронавіруси – сімейство з більш ніж 30 вірусів, розділених на дві підродини. Вперше були виділені в 1965 році. Вражають людей, домашніх тварин, птахів, свиней, велику рогату худобу. 

Повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень