На Рівненщину приїхала очільниця МОЗ і оцінила готовність області до медреформи

Каже, що все добре

Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька сьогодні була на Рівненщині. У Рівненській ОДА зібрали головних лікарів медзакладів області та чиновників.

Фото Рівненської ОДА.

Пані міністру відзвітували - на Рівненщині автономізовані майже 100% закладів. Лише кілька поки розв'язують бюрократичні питання, аби стати комунальними підприємствами.

Також триває робота над комп’ютеризацією лікарень, щоправда, лише 44% робочих місць в медзакладах Рівненщини – оснащено технікою. В цілому міністерка вважає, що наша область готова до другого етапу медреформи, який почнеться у квітні, говорить Зоряна Скалецька:

Рівненська область є однією з тих, які мають максимально високі показники автономізації та комп'ютеризації закладів, особливо виділення коштів місцевою владою, всі необхідні кроки з підготовки до першого квітня, до запуску реформи, насправді, є дуже й дуже позитивними.

Зауважимо, що другий етап медреформи передбачає зміну моделі фінансування медзакладів вторинної ланки. Там запрацює система «гроші ходять за пацієнтом», яка вже встигла показати себе у колишніх поліклініках. В межах візиту Скалецька відвідала обласну лікарню, протипухлинний диспансер у Рівному, станцію швидкої допомоги та госпіталь ветеранів війни у Клевані.

Фото Рівненської ОДА.

Фото Рівненської ОДА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень