Свєшнікову на Рівненщині відкриють меморіальну дошку

Її встановлять на фасаді школи села Хотин, яка носить ім'я дослідника

У п’ятницю, 23 жовтня, в селі Хотин, що на Радивилівщині, урочисто відкриють пам’ятний знак українському археологу, досліднику Берестецької битви Ігорю Свєшнікову. Меморіал встановили на місці садиби, де проживала родина науковця.

Захід розпочнеться о 12 годині.

Потому на фасаді місцевої школи, яка носить ім’я відомого дослідника, відкриють та освятять меморіальну дошку.

Нагадаємо, 100-річчя з дня народження видатного українського археолога Ігоря Свєшнікова відзначається в Україні на державному рівні.

У Рівному цього тижня пройшла історико-краєзнавча конференція, присвячена ювілею вченого, що 20 років досліджував місця козацької битви.

Довідково: Ігор Свєшніков народився в Києві у дворянській сім'ї. У 1921 родина переїхала в село Хотин Дубенського повіту Волинського воєводства (нині Радивилівський район Рівненської області), де Ігор провів дитячі роки.

Археологічні розвідки він розпочав у 1938 році. Перші його розкопки проходили на Рівненщині, зокрема, у селах теперішнього Радивилівського та Володимирецького районів.

У 1970 році він очолив експедицію Рівненського краєзнавчого музею, розпочавши розкопки місця козацької битви, що відбулася у 1651 році на території теперішнього Радивилівського району.

Предмети колекції, що сформувалась завдяки плідній роботі експедиції Рівненського краєзнавчого музею під керівництвом Ігоря Свєшнікова, демонструвались на виставках у Ванкувері та музеях Кракова, Луцька, Острога, Нетішина, Костополя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень