У Рівному – конференція до 100-річчя археолога Свєшнікова

Вона розпочнеться в день народження відомого дослідника

В Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться історико-краєзнавча конференція, присвячена 100-річному ювілею українського археолога, дослідника Берестецької битви Ігоря Свєшнікова.

Конференція стартує 19 жовтня – в день народження відомого дослідника. Початок роботи пленарного засідання – об 11.00. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Учасниками заходу стануть науковці з Києва, Львова, Рівного, Чернігова, Луцька, Хмельницького, Тернополя, Маріуполя, Батурина, Дубна, Пляшевої, Пересопниці.

Другого дня роботи конференції (20 жовтня) її учасники відвідають Національний заповідник «Поле Берестецької битви», де Ігор Свєшніков впродовж двадцяти років очолював археологічну експедицію, а також Дубенський замок, де провів останні свої дослідження.

Нагадаємо, 100-річчя з дня народження видатного українського археолога Ігоря Свєшнікова відзначається в Україні на державному рівні.

ДОВІДКА

Ігор Свєшніков народився 19 жовтня 1915 року в Києві, але дитячі роки провів у с. Хотин Радивилівського р-ну, а юнацькі – у Дубно, де навчався в гімназії. Світове визнання Ігор Кирилович здобув унаслідок досліджень, які він протягом більш ніж 20 років проводив на полі Берестецької битви 1651 р. у с. Острів Радивилівського р-ну.

Сенсаційні знахідки стали основою музею, який відомий зараз як Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви 1651 року», а також окремої меморіальної зали в Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень