Суму виплати за народження дитини в України вирішили збільшити

Рішення ухвалили з нагоди Дня захисту дітей 1 червня

Уряд підтримав законопроєкт, який передбачає збільшення обсягу державної підтримки при народженні дитини або при усиновленні.

Тож якщо законопроєкт підтримає Верховна Рада, з 1 січня 2022 року такий розмір допомоги буде збільшено з 41 тисячі гривень до 50 тисяч гривень.

Це не остаточне збільшення: з 2023 року і надалі пропонується збільшення розміру такої допомоги на прогнозний показник інфляції. Звісно, що прямі виплати — це лише частина стратегії підтримки молодих родин.

 

Паралельно з цим ми будемо покращувати якість медицини

для дітей, будувати нові дитячі садки та школи, дамо можливість молодим родинам придбати власне житло в рамках програми пільгової іпотеки», — сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що стосується поліпшення житлових умов для дітей-сиріт, та затвердив Концепцію державної соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2025 року.

Буде затверджено принцип «гроші ходять за дитиною», коли фінансування отримають найбільш успішні та відвідувані заклади. При цьому ми будемо стимулювати розвиток всіх закладів, — наголосив Денис Шмигаль.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень