Сухпайків немає, бійцям привозять на фронт картоплю та м'ясо: Волонтерка розповіла про харчування на передовій

Що найкраще передавати захисникам

Шість років тому в Україні провели військову реформу харчування за стандартами НАТО. Тоді у війську були сухпайки, які доволі зручно використовувати, особливо у розпалі активних бойових дій. Нині у військовиків таких пайків немає та невідомо, чи є вони на складах.

Реформа харчування у нас відбулася. У нас були шикарні сухпайки, я їх куштувала. Наразі у мене немає інформації, чи є вони на складах, але знаю точно, у хлопців сухпайків немає. Задумайтеся, їм на нуль привезли картоплю та м'ясо. У мене хлопці запитують, як нам цю картоплю варити? То ми гатимо, то по нас гатять.

 

Я дуже хочу попросити заступника Міністра оборони В'ячеслава Шаповалова, щоб він приїхав туди й записав на ютубчик, як готувати з тих продуктів на нулі в окопах, – каже волонтерка Дана Ярова.  

Народна депутатка України Мар'яна Безугла, яка відвідала фронт, подала свої пропозиції, як харчуватися бійцям на передовій.

Серед порад – їсти більше овочів та фруктів, харчуватися не менше два рази на день, більше вранці, пити не менше двох літрів води.

Однак у цих пропозиціях є низка нюансів, які варто врахувати.

Фрукти, овочі – псуються при такій температурі дуже швидко. Ну, давайте буряк завеземо на нуль, зваримо борщ. Ну, це класно, так. Дуже хочу, хай Мар'яна покаже, як це зварити в окопах, – зауважила волонтерка та розповіла, що варто передавити бійцям.

Ми передаємо дуже класні  американські супи у великих 5-літрових банках, які потрібно лише залити водою. Крім того, я хочу звернутися до родичів, що у супермаркетах продають такі набори з горіхами, родзинками, курагою, тобто енергетичний та білковий склад повинен бути.

Якщо є можливість - передавайте своїм рідним такі набори. Коли триває бій, можна кинути собі в рот цю енергетичну суміш, - каже волонтерка. 

Джерело: Еспресо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень