За ґрати не сяде. Оголошено вирок у справі Пустовіта

Вирок у справі екс-заступника голови Рівненської ОДА зачитували майже 4 години

Тарас Пустовіт. Фото iPress.ua

Як повідомляє видання «Четверта влада», напередодні у Дубенському районному суді відбулося засідання у справі екс-заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта, якого майже чотири роки тому затримали під час отримання хабара.

У суді працювала журналіст Антоніна Торбіч, яка зазначає, що

суддя зачитувала вирок майже чотири години. Сам документ склав 76 сторінок. Щоб його підготувати, суддя тиждень була у нарадчій кімнаті. 

Суд виправдав екс-посадовця у злочині щодо вимагання та отримання хабара, але визнав винним у шахрайстві.

Частину доказів, наданих прокуратурою, суддя визнала неналежними.

Суддя  Олександра Жуковська

Зокрема, йдеться про розшифровки телефонних розмов, зроблених завдяки прослуховуванню телефону Тараса Пустовіта, а також відеозапис моменту передачі хабара. Суд не зміг отримати належного підтвердження, що ці докази взяті законним шляхом.  

Крім того, суд не отримав стовідсоткових доказів, що Пустовіт вимагав хабар і мав вплив на рішення конкурсної комісії щодо перевезень, за яке нібито і вимагав кошти.

Суддя Олександра Жуковська розповіла, що на руках Пустовіта виявили сліди люмінісцентної речовини, якою були вкриті купюри.

Пустовіт винен у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2-ю статті 15-ї, частиною 2-ю статті 190-ї Кримінального кодексу України, тобто у вчиненні закінченого замаху на заволодіння коштами, майном шляхом зловживання довірою (шахрайством), що завдало шкоди потерпілому, - каже суддя. 

Вирішуючи питання про покарання, суддя враховувала тяжкість злочину, а також характеристики Пустовіта та стан його здоров'я.

Тарас Пустовіт

Згідно висновку Острозького РВ з питань пробації, Пустовіт має середній ризик повторно вчинити це прапопорушення та низький ризик небезпеки для суспільства.

Виправлення можливе без обмеження та позбавлення волі. Суд визнав за пом'якшувану обставину активне сприяння Пустовіта в розкритті злочину. 

Тож суд ухвалив визнати Тараса Пустовіта винним у вчиненні злочину, зокрема у вчиненні закінченого замаху на заволодіння коштами, майном шляхом зловживання довірою (шахрайством), що завдало шкоди потерпілому, і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки.

Тараса Пустовіта суд звільнив від відбування покарання з випробуванням і встановленням іспитового строку тривалістю два роки. Із застосуванням обов'язків:

  • періодично з'являтися для реєстрації до уповноважного органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;
  • не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим з органу пробації;
  • виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

 

Завершення судової справи прокоментувала сама суддя Олександра Жуковська, на своїй Фейсбук-сторінці:

Журналісти «Четвертої влади» зазначають, що незабаром оприлюднять деталі цього судового засідання, а також коментарі Тараса Пустовіта та прокурора Василя Данілея.

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень