Суд ухвалив рішення щодо поляка, який керував «Укравтодором» та збагатився на мільйони

Славоміра Новака польський суд відпустив на волю

Окружний суд у Варшаві вирішив не продовжувати арешт екскерівникf «Укравтодору» та ексміністра транспорту Польщі Славоміра Новака, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на RMF24.PL.

Новак перебував під арештом з липня минулого року.

Славомір Новак під час затримання у Польщі у липні 2020 р.
Славомір Новак під час затримання у Польщі у липні 2020 р.

Прокурор Ян Дрелевський, який займається справою Новака, вимагав від суду продовження терміну тримання під вартою підозрюваного до липня 2021 року.

Однак суддя Агнешка Доманська відмовилась залишати Новака під вартою ще на три місяці, застосувавши інші запобіжні заходи, які не потребують тримання під арештом:

Застава у сумі 1 млн злотих, поліцейський нагляд, заборона на виїзд з країни та вилучення паспорта.

 

Що передувало рішенню суду

Ексголову «Укравтодору» затримано за підозрою в корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей.

Національне антикорупційне бюро України встановило, що посадовці «Укравтодору» створили злочинну організацію для розкрадання коштів міжнародних організацій, котрі виділяли гроші для ремонту українських доріг.

Нагадаємо, Новак на посаді в. о. голови «Укравтодору» працював з  жовтня 2016 до вересня 2019 року.

Агенти антикорупційного бюро Польщі в ході слідчих дій влітку минулого року виявили невідоме досі майно, яке приховував Славомір Новак.

 

Серед іншого це гроші в різних валютах (понад 536 тис. євро, 470 тис. доларів і 30 тис. злотих)  - загалом більше 4 млн злотих, частина з них зберігалася в двох спеціальних схованках, які були підготовлені для зберігання грошей.

Дональд Туск та Славомір Новак
Дональд Туск та Славомір Новак

Ексочільник польського уряду, а нині голова Європейської народної партії Дональд Туск минулої п’ятниці в ефірі одного з польських телеканалів назвав справу проти Новака політичною, яка ґрунтується спекуляціях та плітках.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень