Провокація чи молодий вік? Львів’янин отримав вирок за футболку з серпом і молотом

Щоправда, покарання умовне

Галицький районний суд Львова визнав 22-річного львів’янина Владислава Болотнікова винним у публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму і оголосив йому вирок: один рік обмеження волі умовно зі звільненням від відбуття покарання з іспитовим строком. Про це пише РАДІО ТРЕК  з посиланням на Судовий репортер.

Владислава у вересні минулого року затримали у центрі Львова, на літньому майданчику пабу «Золотий колос» у проїзді Крива Липа, у футболці з написом «СССР» та зображенням п’ятикутної зірки з серпом та молотом. На це звернули увагу перехожі й повідомили в поліцію. Під час затримання Болотніков вирвався та переховувався у вбиральні закладу, працівники якого викликали поліцію.

На суді Болотніков визнав свою провину та сказав, що розкаюється. Він запевнив, що не мав наміру вчиняти злочин та пропагувати тоталітарний режим.  Адвокат переконував, що  хлопець просто носив цю футболку, ніяк не демонструючи її.  А сам хлопець сказав, що точно не пам’ятає, де її взяв, і що не купував її у спеціалізованому магазині. Зрештою футболку передали суду, щоправда, порвану під час затримання. 

Під час одного із судових засідань під вікнами суду стояли люди з плакатами: «Комунізм – злочин. Його пропаганда також злочин», «Закон один для всіх» та «Пропаганда СССР – це пропаганда злочинів радянського режиму».

Раніше у мережі з'явилось відео, де Болотніков у клубі пожартував про Небесну Сотню. Потім вибачався.

Фото – з Судового репортера

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень