Суд покарав священника за п'яне водіння: відомо, що ж накоїв «отець» на Рівненщині (ФОТО)

Вже втретє судили настоятеля храму

На Рівненщині вже втретє судили протоієрея Василя Данилюка. Священник продовжує їздити у стані алкогольного сп'яніння попри рішення судів, пише OBOZREVATEL.

Василь Данилюк – настоятель Миколаївського храму у Клевані, що на Рівненщині – вже тричі судимий за п'яне водіння.

  1. У вересні 2020 року священнослужителя затримали у Рівному із явними ознаками алкогольного сп'яніння. За словами патрульних, від водія Renault Kango відчувався запах спиртного, у нього тремтіли пальці й була порушена вимова. Причому Данилюк відмовився проходити не лише тест на «Драгер» на місці зупинки автомобіля, а й у медичній установі – у присутності двох свідків.
  2. У грудні Рівненський міський суд ухвалив оштрафувати Данилюка на 10 тис. 200 гривень та позбавити права керувати транспортними засобами на 12 місяців. Проте священник не лише не заплатив штраф, а й продовжував керувати автомобілем.
  3. Наступного разу в поле зору поліції протоієрей потрапив у березні 2021 року за кермом того самого автомобіля, але вже у одному з сіл Рівненського району. Всі ознаки алкогольного сп'яніння були очевидними, але водій і цього разу категорично відмовився проходити огляд.

Всупереч п'яти повісток із суду, які священнику надсилали з березня до червня, на повторне засідання він так і не прийшов. 1 червня 2021 р. суд ухвалив оштрафувати священнослужителя на 20 тис. 400 грн, а також позбавити права керування автомобілем на три роки.

Проте рішення суду не вплинуло на настоятеля храму. Данилюк знову сів п'яним за кермо: 8 вересня 2021 року його зупинили поліцейські у Рівненському районі.

Цього разу священнослужитель під час судового засідання визнав, що перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Але заявив, що спочатку автомобілем нібито керувала інша людина, а він сів за кермо... з дозволу співробітників поліції – щоб загнати машину у двір.

25 листопада Гощанський районний суд, враховуючи не лише останнє порушення протоієрея, а й попередні його «зальоти», ухвалив рішення. Цього разу Василя Данилюка оштрафували на 51 тисячу гривень та заборонили керувати автомобілем на строк 12 років та 10 місяців.

 

Суддя Юлія Оленич зазначила, що дії священнослужителя:

характеризуються навмисною формою провини, становлять підвищену суспільну небезпеку, становлять небезпеку дорожньому руху та несуть загрозу для життя та здоров'я його учасників.

Станом на сьогодні в Єдиному реєстрі боржників актуальні шість записів про стягнення коштів зі священнослужителя. П'ять із них – за адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, ще одне стосується неоплаченого судового збору.

У Рівненській єпархії Української православної церкви не знають, що відбувається.

Як розповів прессекретар єпархії, архімандрит Герман (Кулакевич), їм невідомо, що настоятеля храму в Клевані кілька разів притягували до відповідальності за п'яне водіння. Але якщо інформація підтвердиться, то вирішуватимуть, що робити з протоієреєм, повідомляють журналісти OBOZREVATEL.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень