Студентам хочуть підвищити стипендії до 6500 гривень: кому пощастить

Йдеться лише про одну категорію

В Україні можуть збільшити стипендії для студентів. Щомісячну виплату пропонують підвищити до 6500 гривень.

Однак запровадити такий розмір планують лише для однієї категорії студентів вищих навчальних закладів – мешканців окупованих територій.

Таку ідею в ефірі Крим.Реалії висловила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, останніми роками чисельність студентів, які приїжджають в Україну навчатися з окупованої території, знизилася. На це є багато об'єктивних причин. Проте неабияку роль відіграє зокрема й те, що молодим людям просто не вистачає грошей для того, щоб навчатися далеко від сім'ї.

 

Тому уряд шукає шляхи для їх стимулювання. Зокрема, заохочувати до навчання в Україні абітурієнтів із тимчасово окупованих територій пропонують шляхом підвищення стипендій.

Ірина Верещук сподівається, що її пропозицію підтримають в уряді. На її думку, це дозволить затримати в Україні здібну молодь, яка зараз проживає на території анексованого Криму та на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень