Студентів буде не менше, ніж торік: у які навчальні заклади Рівненщини вступило найбільше абітурієнтів

Та які спеціальності цього року обирали найчастіше

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

До вищих навчальних закладів Рівненської області цього року зарахували 2 142 абітурієнти.

Головна спеціалістка відділу професійно-технічної та вищої освіти Рівненщини Мая Андрєєва розповіла, що нині приймання документів за кошти фізичних та юридичних осіб триває.

На сьогодні відомо, що найбільше абітурієнтів цього року вступило до Національного університету водного господарства та природокористування – 600 осіб, у Національному університеті «Острозька академія» додалося 525 студентів. До Рівненської медичної академії зарахували 488 абітурієнтів, до РДГУ – 390 (державні місця) та 256 вступили в МЕГУ.

На фото Мая Андрєєва
На фото Мая Андрєєва

Цього року університети набрали трохи більше студентів, ніж торік. Заяв було в рази більше, ніж минулого року. Якщо взяти по спеціальностях, то цього року найчастіше вступали на медсестринство, журналістику та політологію, психологію, міжнародні відносини й іноземну філологію, – розповіла Мая Андрєєва.

Посадовиця зауважила, що цьогоріч майже всі спеціальності виконали державне замовлення. І цього року студентів у навчальних закладах буде не менше, ніж минулого року.  

В управлінні освіти також повідомили, що цього року на основі 9 класів зарахували 2 137 осіб. У порівнянні з минулим роком ця цифра також більша.  А на базі повної загальної середньої освіти до коледжів області вступило 1500 осіб.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень