Справжній стриж їздить в авто члена міськвиконкому Рівного (фото)

Уже тиждень

Член міськвиконкому Рівного Ніна Скиба про птаха дізналася 17 червня з Фейсбуку. Його, пораненого, знайшла на дитячому майданчику одна з рівнянок і не знала, що з ним робити, тому радилася щодо цього у соцмережі. Ніна Скиба, оскільки вже має досвід виходжування різних птахів, в тому числі і стрижів, відгукнулася на повідомлення і запропонувала під'їхати подивитися, що з ним:

Зовні здавалося, що птах неушкоджений, але у дзьобі було дуже багато крові. Я порадилася з ветеринаром щодо лікування. і забрала птаха до себе. Ветеринар порадив перекисом водню крапнути на дзьобик і в рот, щоб продезінфікувати, бо птах дуже малий: ін’єкції не зробиш.

Поселила стрижа Ніна Скиба у картонну коробку:

Стриж, видно, дуже молодий. А вони, як і всі птахи, якщо зарано вилетіли з гнізда, можуть не дуже вправно літати.

 

Взагалі стрижі на гілки не сідають: або на стіни, або на гору. Тобто вони постійно в польоті. І навіть ходити не можуть по землі, бо у них лапи таким чином побудовані, що нема на що опиратися.

 

У клітку його не можна садити. Бо почне зразу шкребтися, оскільки не вміє ходити. І пір'я застрягне між пруттям. Так стрижі ламають крила. Тому вірогідність виходити пташку з клітки – мінімальна.

Вдома у Ніни Скиби є собака і два коти. Тож новий мешканець викликав у собаки цікавість. Він намагався носом в коробку з птахом тицяти. А коти, на щастя, проявили байдужість. Щоправда, жінка, від гріха подалі, стрижа закриває від них.

Каже, що годує птаха личинками жука-зоофобуса:

Взагалі їх треба годувати цвіркунами. Але у Рівному цвіркунів ніде не було. Вони є тільки у Києві. І їх не могли так швидко передати. А пташка на цей момент, коли я шукала корм, вже була день без їжі. А їм не можна бути без їжі більше одного дня, бо вони слабнуть дуже швидко.

 

То я звернулася до директора нашого зоопарку Олега Павлюка. І він допоміг мені. Дали у закладі цих личинок.

 

Треба було бачити, яких зусиль мені коштувало стрижа ними годувати. Адже я - гидлива.

На запитання про те, навіщо возить стрижа в авто, Ніна Скиба відповідає так:

Бо він не хоче сидіти в коробці, і годувати треба часто. Як тільки надто активно починає гасати по мені й авто – треба годувати. Видно, вони стають надто активними, коли їжу шукають.

 

У стрижів дуже чіпкі лапки. Навіть до рівної стіни вчепиться. Тож хватка така, що до крові може руку проколоти, якщо неправильно взяти. Тому беру його ганчіркою. А потім пінцетом дістаю личинку.

 

Спочатку дзьоб доводилося розкривати, бо він сам цього не робив. Перші три дні категорично відмовлявся від їжі: доводилося напихати насильно тими личинками. А зараз підносиш личинку до дзьоба і він зразу – хап.

 

За день-два вже буду його відпускати, бо бачу, що набрався сил, пробує літати по квартирі.

Ніна Скиба каже, що не раз виходжувала ворон та голубів, врятованих з лап котів. А також на її рахунку вже чотири врятовані стрижі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень