Стрімке піке гривні: відомо, яким буде курс долара до кінця року

Валютний курс змінився

Останніми днями липня курс готівкового долара до гривні зріс. І це сталося вперше за багато місяців. В Нацбанку проблему визнають, але запевняють, що все перебуває під контролем.

Долар повзе нагору

Офіційний курс Нацбанку вже понад рік зафіксований на рівні 36,6 гривні. Однак наприкінці липня почав зростати курс долара – в обмінниках він становить 37,4-37,7 грн.  Готівковий євро в останні дні також подорожчав. Станом на 28 липня його середній курс становив 41-42 гривні.

За словами інвестиційного банкіра та фінансового аналітика Сергія Фурси, на сьогодні є кілька версій із цього приводу.

- Перша - можливо, що ми вже бачимо сезонність, яка раніше у нас була у вересні, а зараз трохи раніше почалася у зв'язку з продажем фермерами зерна та їх закешуванням.

 

Другий варіант - можливо, це спроба поспекулювати на тлі проблем «зернової угоди». Гривня дуже довго була стабільною на «чорному» ринку, там ніхто нічого не заробляв, і можливо зараз намагаються розкачати ситуацію, щоб хоч якось заробити.

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Різких стрибків не буде

У НБУ визнають послаблення національної валюти, але ситуацію не драматизують.

- Відбулася несуттєва корекція. Ситуація контролюється. Ми її моніторимо та відстежуємо, - заявив на брифінгу 27 липня заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій.

Своєю чергою, голова НБУ Андрій Пишний на тому ж брифінгу заявив, що регулятор не вважає нинішню ситуацію на готівковому валютному ринку тривожною і тим більше зміною тренду.

Джерело: apostrophe

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень