Стрибучі «п'ятиповерхівки» Антарктиди: Українські полярники показали рідкісне видовище (ВІДЕО)

Дивовижно

Українські полярники, які нині перебувають на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді, показали, як «стрибають» найбільші тварини на планеті – кити.  

На відео – горбатий кит, який, за словами полярників, у дорослому віці сягає 15 метрів у довжину, приблизно, як п'ятиповерхівка.

Просто уявіть: ви сидите в човні посеред океану, чекаєте вдалого моменту, щоб сфотографувати візерунок на хвості горбаня для його ідентифікації, а тут перед вами вистрибує «китова п'ятиповерхівка», – зауважили полярники.

Чому кити стрибають?

Науковці мають кілька гіпотез:

  • можливо, саме так кити намагаються позбутися паразитів, які масово живуть на їхній шкірі, зменшити подразнення від них й «почухатися» об воду.
  • інший варіант – так кити комунікують між собою. Звук стрибка чутно досить далеко, тож його можуть використовувати як сигнал.
  • у теплих водах, де кити живуть взимку й розмножуються, це також може бути частиною «любовних ігор». Тобто залицяння до самиць або відлякування конкурентів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень