Стрибки через вогонь, танок русалок: голова ОДА Віталій Коваль відсвяткував Купала на Сарненщині (19 ФОТО)

«Це було щось неймовірне» (с)

Напередодні свято Івана Купала гучно відзначали у селищі Степань на Сарненщині. На святкування приїхав і голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

— «Ой на Івана, та й на Купала»

 

Стрибки через вогонь, танок русалок, запускання віночків та інші обряди. Відвідав святкування Купала в смт Степань на Сарненщині.

 

Кажуть, наші предки вірили, що в цю ніч на землю виходять лісовики, відьми і злі духи, а захиститися від них допомагають вода та вогонь. Саме тому так багато обрядів пов’язані з цими стихіями.

 

І хоча в сучасності це свято називають ім'ям християнського святого Івана Хрестителя, але частина обрядів все ж має язичницьке коріння.

 

Головний звичай купальської ночі – розпалювання великого багаття. У давні часи біля вогню збиралося все село. У центр багаття встановлювали колесо на жердині, яке символізувало сонце.

 

Разом із учасниками дійства водили хороводи навколо багаття. Дівчата співали пісні і танцювали.

 

Це було щось неймовірне.

 

Нам варто відроджувати українські традиції і частіше відзначати подібні свята! – написав Віталій Коваль на своїй сторінці у фейсбуці.

Голова ОДА опублікував фото святкувань.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень