«Стрибала і гавкала, як пес»: у Рівному виявили сказ у домашньої кішки

Оголошено карантин

У вівторок, 25 січня, до міської державної ветлікарні Рівного з вулиці Дарвіна доставили труп загиблої кішки. А наступного дня у неї лабораторно підтвердили сказ.

Начальник міської державної ветлікарні Володимир Вільховий розповів Радіо ТРЕК детальніше:

– Домашня кішка зникла на декілька днів. А коли з'явилася, у неї була неадекватна поведінка: слинотеча, агресія.

 

Виявив кішку сусід. Вона забилася до нього у вентиляцію будинку. Сусід подумав спочатку, що це - його кіт, бо вони з сусідською кішкою схожі за забарвленням.

 

Сусід, побачивши, що тварина - не здорова, заніс її у ветклініку. Вже ветеринар йому сказав, що це - не кіт, а кішка. Тоді й зрозумів, що вона - сусідська.

 

Далі її лікував вже власник у кількох приватних ветклініках. А вже коли тварина загинула, доставив її труп у ветлікарню. 

Володимир Вільховий каже, що власник тварини показував відео, на якому відзняв поведінку кішки, то вона була - дуже неадекватна.

– Я такого ще не бачив. Вона стрибала і гавкала, як собака. Звичайно, робила це по-своєму, по-котячому. Але в будь-якому разі – це не поведінка здорової тварини.  

Фахівці ветлікарні з санітарною службою виїжджали на вулицю Дарвіна. Провели дезінфекцію, щепили домашніх тварин від сказу.

Також на території, обмеженій вулицями Бандери, Відінської, Новака, Крушельницької оголосили на 60 днів карантин. Це означає, що звідси не можна переміщувати тварин і продукти забою. 

До речі, торік у Рівному було зафіксовано 6 випадків сказу у тварин. В основному це були коти, переважно домашні. 

– Собак ще щеплюють люди від сказу. А до вакцинації котів чомусь ставляться невідповідально. А коти ж з гризунами контактують, з кажанами, які бувають переносниками сказу.

 

Сказ - це смертельно небезпечна хвороба, від якої нема лікування. Так, колись на Рівненщині померла від сказу у страшних муках жінка з Гощі через 10 місяців після укусу домашньої кішки, – розповів Володимир Вільховий.

Він також закликав двічі на рік проводити дератизацію у приватних садибах і обов'язково щеплювати домашніх тварин від сказу.

Це можна зробити безкоштовно у міській ветлікарні на вул. Малорівненській. 91. Вона працює бех вихідних, у суботу й неділю - до 15 год. Тел. 63-30-96.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень