Страх і ненависть на окупованій Херсонщині: порожні пляжі та морозиво «Хохол» (ФОТО/ВІДЕО)

Як проходить пляжний сезон під російською окупацією

У цьому році через повномасштабне вторгнення рф українці не поїдуть на відпочинок до українського моря.

Особливо сумно та порожньо цьогоріч у захоплених курортних поселеннях Херсонщини.

Хоч росіяни і оголосили про початкок пляжного сезону на окупованих територіях, відпочивальників там одиниці. 

У Херсоні, Новій Каховці та Мелітополі росіяни розклеїли на стовпах оголошення про поїздки на Арбатську стрілку, але ніхто не відриває телефонні номери.

У Генічеську раніше відпочивальники зазвичай тимчасово зупинялися, а потім вирушали подалі до моря. Популярністю користувався ринок, де дешево продавали рибу, фрукти та овочі.

Як і раніше, ринок працює. Вибір є, хоч покупців і не багато. Ціни на місцеві продукти невисокі:

  • • азовська камбала від 100 грн, кефаль від 60 грн, бичок від 30 грн;
  • • огірки 10-12 грн, помідори 10-15 грн, картопля 8-10 грн, кабачки 4 грн, морква, буряк 12-15 грн;
  • • персики та абрикоси 30-45 грн, полуниця була від 25-30 грн;
  • • сир 50-60 грн за кг, молоко 20 грн за літр, вершки за 70-80 грн за 0,5 л, олія домашня 250-300 грн за кг, у магазині до 70 грн за 200 гр.

Продукти в магазинах - російського виробництва. Їхня якість значно гірша, ніж українських.

Також росіяни привозять і продають морозиво з расистськими та шовіністськими назвами «Єврей», «Шоколадный Мальчик», «Хохол».

В безвихідній ситуації місцеві жителі перелаштувалися та їздять до Криму, наприклад, за алкоголем, що вкрай здорожчав - наприклад, пиво «Балтика» об'ємом 0,45 л коштує 55 грн. Один кримський татарин коментує так: «у нас зараз сухий закон, бо пиво вартує, як віскі до війни».

Щодо введення рублів: окупанти намагалися в магазинах впровадити бівалютну систему із співвідношенням 1:2, але вона не дуже прижилася. Сьогодні курс суттєво коливається, і тисячу рублів можна обміняти на 550-600 грн.

У найспекотніші дні на пляжі можуть приїхати одиниці відпочивальників. Великі бази відпочинку продовжують працювати порожні, за інерцією, - для закриття їх потрібно законсервувати, а це додаткові витрати.

Можна знайти відкриті міні-готелі, власники яких живуть поруч. Цінова політика формується за принципом «хто скільки дасть» – в межах 200-400 гривень за номер зі всіма зручностями.

Аквапарк, дельфінарій і кафе не працюють. На пляжах – рідкісні відпочивальники. Немає цінителів краси та на солоному Рожевому озері. Як і на солоному озері в Щасливцевому.

Водолікарня в Генічеській Гірці в цьому сезоні не відкрилася. Перебудоване й облаштоване гаряче джерело у Щасливцевому працює, але вхід вільний, персоналу там немає.

Джерело «Арабатські терми» в селі Стрілкове тепер удвічі дешевше – вхід 100 грн, але людей там також майже немає.

Джерело: Голос Запоріжжя

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень