«Стоїть страшенний сморід»: на Чернігівщині окупанти спалюють своїх загиблих на крохмальному заводі

Завод зараз ужитковує в рази більше газу

В місті Седнів Чернігівської області на території крохмального заводу знищують тіла російських солдатів. Для спалення використовують обладнання заводу, стоїть страшенний сморід.

Про те, що тіла спалюють, використовуючи потужності заводу, свідчить факт стрімкого збільшення потреби у газі на підприємстві, тоді як до вторгнення загарбників завод працював з мінімальним його споживанням. Про це пише Obozrevatel.

Як повідомляє EPL, це становить значну небезпеку.

Для виготовлення крохмалю застосовують температури близько 130 градусів по Цельсію та нижче. Для горіння людського тіла та перетворення його на золу  потрібні температури до 1000 градусів по Цельсію і вище.

Якщо ж спалювати тіла за менших температур, то відбувається процес неповного згоряння, виділяється дуже багато чадного газу, вуглекислого газу, аміаку, оксиду азоту (монооксиди і діоксиди), оксиду сірки, канцерогенів, зокрема формальдегідів.
Коли починають горіти кістки, виділяється білий фосфор, який є дуже токсичною речовиною.

Ймовірно, тіла додатково обливають бензином чи соляркою, бо 130 С для згорання тіла – недостатньо. Якщо до того ж почався процес гниття, то виділятиметься ще сірководень.

Дим під час такого спалювання буде йти чорний або густий бурий з неприємним запахом (оксиди азоту мають темний колір і жахливий запах).

Вбиті, що лежать не похованими, також можуть становити небезпеку для здоров’я. Разом з усіма перерахованими вище шкідливими хімічними речовинами при розкладанні виділяються небезпечні бактерії, що можуть потрапляти у воду і розноситися щурами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень