Схожі на баранів: на Чернігівщині показали рідкісних свиней (ФОТО)

В Україні таких небагато

Рідкісну породу свиней розводить мешканець Чернігова Роман Дроменко.

Розведенням свиней породи угорська мангалиця він вирішив зайнятися через те, що «вони класні», повідомляє Городнянської міської ради на Facebook

Щоб займатися господарством, чоловік переїхав на покинуту ферму в селі Столпівка. У господарстві Романа Дроменка вже є 30 голів свиней рідкісної породи.

Прогодувати цих свиней взимку доволі важко, адже щодня тварини з’їдають 100 літрів каші, а от влітку харчуються переважно травою.

– Перш ніж приступити безпосередньо до годівлі, я повинен дати їм себе обнюхати. За спину надягаю дерев'яний щит, спостерігаю за їхньою поведінкою, як вони налаштовані, чи не агресивні.

 

Зі свинями треба завжди бути обережними. Порода виведена шляхом схрещування домашніх свиней з дикими вепрами. А про крутий норов диких кабанів знають усі, – розповідає Роман.

Він також зауважив, що в Україні є близько 18 людей, які займаються вирощуванням таких свиней.  І вважає таку справу досить перспективною.

– Сало угорської пухової мангалиці містить менше холестерину. При правильному харчуванні поросят консистенція продукту така, що його можна розмазувати як масло на бутерброд, – каже Роман Дроменко.

– Тут для них гарне місце: чимала територія, сприятливі умови для розведення. Матеріал для ремонту покрівлі та приміщення ферми вже закупили. Чекаємо тепла, щоб розпочати будувати дах. Друзі обіцяли допомогти, – ділиться Роман.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень