Столичним школярам анонсували навчання до липня. Регіонам приготуватися?

Що пропонують школам Києва?

Департамент освіти і науки Київської адміністрації рекомендує завершити освітній процес у школах столиці 30 червня.

Про це йдеться у документі Департаменту освіти і науки КМДА опублікований у Facebook.

У Департаменті нагадали, що постановою Кабміну від 24.06.2022 N 711 визначено, що освітній процес у 2022/2023 навчальному році триватиме до 30 червня.

Тож школам Києва пропонують:

  • внести зміни до роботи закладу освіти, створивши умови для очного навчання більшої кількості учнів: перенести початок уроків на більш ранній час (у зв'язку зі збільшенням світлового дня), щоб організувати проведення уроків у декілька змін;
  • змінити у травні-червні (для подолання «освітніх розривів», поглиблення та систематизації знань учнів випускних 9-х та 11-х класів) звичну класно-урочну систему на індивідуалізоване групове навчання;
  • завершити навчання за класно-урочною системою 16 червня Днем останнього дзвоника;
  • застосувати з 19 по 30 червня гнучкий та диференційований підхід до кожного учня з усіх предметів (проведення індивідуальних та групових компенсаторних занять/консультацій тощо за окремим графіком);
  • видати випускникам 9-х та 11-х класів документи про освіту 21-23 червня.

Таке рішення київської влади, однак, не означає, що аналогічні терміни навчального року будуть і у інших частинах України.

Адже навчальні заклади в нашій державі мають право самостійно визначати тривалість навчального року.

Законодавство надає автономію навчальним закладам, і вони самостійно педагогічною радою визначають структуру та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу в межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленим відповідним навчальним планом, - зазначають у Кабміні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень