Стало відомо, коли Україна може перейти на новий календар свят

Пора починати обговорювати перехід на Новоюліанський календар (с)

Вже скоро Україна може перейти на новий календар свят.

Є ймовірність, що вже наступного року усі православні церкви святкуватимуть Різдво 25 грудня, а Святий Миколай приходитиме до дітей 6 грудня замість 19.

Священник ПЦУ, ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко розповів, що більшість християнського світу живе по Новоюліанському календарю і святкує Боже народження у грудні. Українська церква живе по Юліанському календарі і теж святкує Різдво 25 грудня, але за старим стилем. Ця дата збігається із 7 січня.

Ми у своїх парафіях порадилися і вирішили, що відзначатимемо дві дати. Різдво багатоденне, як і Великдень – після нього є світлий тиждень, а тоді ще 40 днів. Зазвичай після Різдва були святки аж до Водохреща. Моя особиста пропозиція – проводити їх від 25 грудня по 7 січня, – каже священник.

Крім того, Георгій Коваленко вважає:

Пора починати обговорювати те, щоб українська церква прийняла рішення про перехід на Новоюліанський календар. Було б добре, якби це вирішувалось не однією церквою, а всією релігійною спільнотою.

При цьому священнослужитель зауважив, що за церковним календарем Новий рік починається 1 вересня.  

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень